Productomschrijving
Quinta do Bom Dia Tawny Port, Portugal
Klimaat/Terroir
Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst en intensief ingeweekt. De gisting wordt tegengehouden door toevoeging van wijnalcohol waarna 5 tot 8 jaar houtrijping volgt en assemblage van de verschillende wijnen om een constante kwaliteit te waarborgen.
Druiven
Hoofdzakelijk Touriga Nacional, Touriga Franca en Tinta Roriz
Geur & Smaak
Sinaasappelschil, (hazel) noten, gedroogde vijgen.
Serveersuggestie
Aperitief, zachte rijpe kazen, Noten (amandel)-taart, Crème Caramel Aperitief, oude harde kaas, chocolade.
Nabij het treinstationnetje van Ferrão, in de Cima Corgo, het hart van de Dourovallei, ligt Quinta do Bom Dia hoog op de hellingen. Het gebouw dateert maar liefst uit 1640 en sinds 1846 wordt hier al port gemaakt. Sindsdien is er niet veel veranderd: het uitzicht op de wijngaarden en de rivier is nog even wijds, de opbrengsten zijn nog steeds laag en de druiven worden met de hand geoogst en daarna in de traditionele granieten lagares met de voeten getreden. Voor het blenden van de wood ports heeft men de beschikking over een prachtige eigen collectie oude ports. De ports van Bom Dia kenmerken zich door hun elegante levendigheid en rijp, zondoorstoofd fruit.